CRNA HRONIKA

KPZ FOČA Nožem ubo drugog zatvorenika

Prevezen u Univerzitetsku bolnicu

Srna

1.12.2015

U Kazneno-popravnom zavodu Foča štićenik čiji su inicijali P.Đ. ubo je nožem u leđa V.R, koji je odmah prevezen u Univerzitetsku bolnicu u ovom gradu, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Policijski službenici su, odmah nakon prijave, izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj, a, prema ovlaštenju dežurnog tužioca, u toku je rasvjetljavanje krivičnog djela tjelesna povreda koje se dogodilo jučer.

U Ulici Druge sarajevske brigade u Istočnoj Ilidži jučer oko 15 sati teško je povrijeđen muškarac čiji su inicijali A.A. kada je automobil "golf A četiri", kojim je upravljao, sletio s kolovoza i udario u betonski stub. Povrijeđeni je prevezen u Bolnicu Istočno Sarajevo radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Fočanska Policijska stanica podnijela je Okružnom tužilaštvu u Trebinju izvještaj protiv lica čiji su inicijali B.M. i D.M. zbog sumnje da su počinila krivično djelo teška tjelesna povreda.

Policijska stanica u Novom Goraždu podnijela je Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu izvještaje protiv lica s inicijalima B.G, D.N. i S.A, osumnjičenih za krivična djela obmana prilikom dobijanja kredita ili drugih pogodnosti, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i nesavjestan rad u službi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.