CRNA HRONIKA

U PRIJEDORU PRETRESENO PET LOKACIJA Pronađeni hašiš, marihuana i oružje

U odvojenim akcijama, na tri lokacije

M. Z.

8.12.2015

 

U odvojenim akcijama, na tri lokacije, policijski službenici CJB Prijedor su prilikom kontrole i pregleda vozila kojim su upravljali  N.M. (21),D.K. ( 28), N.R. (21) i D. Š ( 25) svi iz Prijedora pronašli i oduzeli  12 pvc paketića s hašišom i oko 2,5 grama marihuane.

Na dvije lokacije na području grada izvršen je uz saglasnost tužioca, a po naredbi sudije Osnovnog suda u Prijedoru  i pretres kuća, pomoćnih objekata i vozila koje koriste  S.O ( 26) i G.J. (25) ,iz Prijedora . Prilikom pretresa propnađena je i oduzeta automatska puška, karabin,skraćena puška , kratež, ručna bomba, barut , dva vonja noža , 107 komada metaka i dijelovi puške.Svi oduzeti predmeti biće korišteni kao dokaz u daljnjem krivičnom i prekrašajnom  postupku protiv osumnjičenih.

marihuana

Protiv N.M,D.K.i D. Š. biće dostavljen izvještaj o krivičnim djelima iz oblasti zloupoterebe opojnih droga, protiv S.O i G.J. izvještaj za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija , a protiv N.R. zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Pretresi na više lokacija na području grada Prijedora rezultat su mjera i radnji na sprečavanju ulične prodaje opojne droge. 

hasis

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.