CRNA HRONIKA

SARAJEVO Uhapšena dva dilera i dva konzumenta droga, pronađeni hašiš, pištolj...

Akcije "Piz" i "Gandža"

Am.K.

18.12.2015

U okviru akcije “Piz”, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga MUP-a KS, jučer su u ulici Hamida Beširevića, općina Centar Sarajevo, izvršili lični pretres H.M. i M.A. iz Sarajeva, rečeno je danas na konferenciji za novinare u MUP-u KS.

Pretres kuće

-Tom prilikom kod H.M. je pronađeno i oduzeto 10 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin, šest paketića sa materijom koja asocira na hašiš i mobilni telefon, dok je kod M.A., pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na marihuanu i dva grumenčića materije koja asocira na hašiš. Na osnovu Naredbe općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres dvije kuće koje koristi H.M., na području općine Centar Sarajevo, kojom prilikom je pronađeno i od istog oduzeto oko 3,5 kilograma materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin i oko 1,65 kilograma materije koja asocira na opojnu drogu hašiš, paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i pribor za prepakivanje opojne droge. Navedenog dana u 17.50 sati,  H.M. je uhapšen, zbog sumnje da je počinio krivično djelo iz člana nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. H.M. će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dok će protiv M.A. biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, navodi se u saopćenju.

 

 

droga-33

Droga koju je policija pronašla kod osumnjičenih

Pronađen pištolj

U okviru akcije “Gandža”, navodi se dalje u saopćenju MUP-a KS, u ulici Butmirska cesta, općina Ilidža, policija je izvršila  pretres V.R. i S.M. iz Sarajeva.

- Tom prilikom kod V.R. je pronađen i oduzet paketić sa oko 15 grama materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin, paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i pištolj Mini Glock, cal. 7,65 mm, sa okvirom bez metaka, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa, dok je kod S.M., pronađen i oduzet paketić sa zeljastom materijom koja asocira naopojnu drogu Marihuanu i paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu Amfetamin. Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koji koristi V.R., na području općine Ilidža, kao i pretres putničkog motornog vozila koje isti koristi, a pronađeno je i oduzeto oko 145 grama marihuane, 15 grama materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin, putna isprava na tuđe ime i pribor za prepakivanje opojne droge.  V.R. je uhapšen i uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima bit će predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dok će protiv S.M. biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.