CRNA HRONIKA

MUP USK: Dvojica maloljetnika i 19-godišnjak ukrali srebrni nakit

Rasvijetljena tri krivična djela na području Bihaća

M.DEDIĆ

26.1.2016

Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije (OKP) Policijske stanice (PS)  Bihać rasvijetlili su tri teška krivična dijela koja su počinjena na području Bihaća u proteklih mjesec. Radi se o krivičnim djelima teška krađa, razbojništvo i paljevina.

Krivično djelo teške krađe izvršeno je u noći sa 17. na 18. januar kada su u to vrijeme nepoznata lica izvršila provalu u specijaliziranu radnju "Aurum" u Ulici bihaćkih branilaca i tom prilikom ukrali veću količinu srebrnog nakita. S obzirom da se sa lica mjesta raspolagalo određenim tragovima, u narednih nekoliko dana na terenu su pronađena izvršioci - dva 16-godišnjaka  i 19-godišnji Denis. A., kazao je Ale Šiljdedić,  portparol Ministarstva unutrašnjh poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona(USK).

Više od kilograma srebra vraćeno je vlasniku.  Šiljedić navodi da su  ista dvojica maloljetnika izvršili razbojništvo nad Dž.M. iz Bihaća  7. januara  oko 23 sata. Oni su ovoj djevojci u ulici Hasana Kjafije Prušćaka  na silu otrgli torbicu u kojoj je bio dnevni pazar sportske kladionice "Formula“ u iznosu od 1.700 KM.

Bihaćka policija riješila je i nedavni slučaj paljevine ugostiteljskog objekta “Irish pub” u Ulici vazduhoplovne grupe.

Ovaj lokal zapalio je  17-godišnjak tako što je upaljačem zapalio najlonsku foliju koja se koristi za zimsku baštu. Nakon zapaljenja maloljetni izvršilac je pobjegao, ali je ubrzo otkriven.

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.