CRNA HRONIKA

Sahranjen Nenad Antonić iz Bosanske Gradiške

Na dan porodične slave

B.G.

29.1.2016

Umjesto da obilježe porodičnu slavu, za koju su se uveliko pripremali minulih dana, Rodoljub i Dragica Antonić danas su sahranili sina jedinca Nenada.

Skrhani bolom roditelji pokojnog Nenada ne mogu vjerovati šta im se desilo. Njihova rođaka Ljubica Peulić kaže da je Nenad te kobne noći pošao kod djevojke, koja živi u Kočićevu, selu 30-ak kilometara udaljenom od Bosanske Gradiške.

- Uzeo je auto od najboljeg druga i krenuo prema Kočićevu. Prethodno se sa djevojkom dopisivao porukama. Nije  vozio ni deset kilometara i izgubio je život. U obližnjoj kući, gdje je Nenad stradao, ljudi su sjedili i čuli su snažan udar. Pritekli su u pomoć ali Nešo je već bio mrtav, kaže uplakana rođaka Ljubica.

Nenad Antonić (28)  izgubio je život u prvim satima četvrtka, u 1.15 sati. Prebrza vožnja, neprilagođena uslovima na putu, koštala ga je života. Poruku koju je dobio od djevojke u kojoj se ona ironično zahvaljuje što je došao nije ni pročitao, već je bio mrtav.

nenad-antonic

Nenad Antonić: Poginuo na putu do djevojke

- Djevojka nije ni znala šta se dogodilo sa Nešom. Pomislila je da ju je slagao i da se poigrao sa njom, pa mu je poslala takvu poruku. Kamo sreće da je bilo tako, kaže rođaka Ljubica.

Nešo, kako su ga zvali prijatelji, bio je omiljen u društvu. Bio je blage naravi, uvijek nasmijan i radio je sa rođakom u jednoj veterinarskoj ambulanti. Volio je ljude, a posebnu ljubav osjećao je prema životinjama.

-Radovao sam se susretu sa Nešom. Bio je uvijek nasmijan i vedrog duha, pravi drug. Potiče iz čestite porodice, voljeli su ga svi u gradu i u okolnim selima gdje je išao raditi, kaže Nenadov komšija, koji nije želio da mu se ime spominje u javnosti.

Dvadesetosmogodišnji Nenad Antonić sahranjen je na gradskom groblju u Brestovčini, a sahrani je prisustvovalo više stotina mještana Bosanske Gradiške i susjednih mjesta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.