CRNA HRONIKA

BOSANSKI NOVI S lažnom diplomom vozača osnovao čak i vlastito, prevozničko preduzeće

U nastavku akcije kodnog naziva “Falsifikat “

M. Z.

2.2.2016

 

 

U nastavku akcije kodnog naziva “Falsifikat “ polcijski službenici PS Bosanski Novi CJB Prijedor  nadležnom , banjalučkom Tužilaštvu jučer su podnijeli izvještaj protiv kako nezvanično saznajemo Darka Čiče ( 38) iz Bosanskog Novog u kojem ga terete za falsifikovanje isprave.

Naime , osumnjičeni je još 1996 godine na neutvrđen način  pribavio krivotvorenu diplomu jedne srednje škole iz  Banjaluke sa zanimanjem vozač motornih vozila- specijalista.

Tu spremu je potom upisao u radnu knjižicu u Administrativnoj službi u Bosanskom Novom i dobio legitimaciju vozača. 

Tokom 2006 godine s tom diplomom, za koju je provjerom u  banjalučkoj školi utvrđeno da ne postoji ni u  matičnim knjigama a ni u registru diploma,  Čiča se zaposlio u jednom privatnom preduzeću. Prošle godine osnovao je čak i svoje  preduzeće za linijski prevoz na području Bosanskog Novog  i u njemu radio. 

Akcija “Falsifikat”, koja ima za cilj otkrivanje i  dokumentovanje krivičnih djela  u vezi s krivotvorenjem diploma o stečenom znanju,  traje od aprila prošle godine. Za to vrijme ploicijski službenici nadležnom Tužilaštvu podnijeli su četiri izvještaja  u kojim se šest lica sumnjiči za falsifikovanje isprava.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.