CRNA HRONIKA

MUP KS: Ukoliko znate nešto o uznemiravanju djevojčica odmah prijavite policiji

Odgovor na upozorenje koje je objavljeno na društvenim mrežama

Redakcija

5.2.2016

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) apeluju na građane da kontaktiraju policiju ukoliko znaju nešto o uznemiravanju djevojčica u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Podsjećaju da je jučer na društvenim mrežama objavljeno "Upozorenje za sve mame i tate”, u kojem se navodi da je nepoznata muška osoba, na području naselja Dobrinja u općini Novi Grad Sarajevo, uznemiravala 13-godišnju djevojčicu, te da je zabrinuta majka pomenuti događaj prijavila policiji.

"Izvršenim provjerama, utvrđeno je da navedeni slučaj nije prijavljen policijskim službenicima", navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Ipak, u Policijskoj stanici Stari Grad 3. februara je majka 11-godišnje djevojčice prijavila da je njenu kćerku, oko 12.30 sati istog dana, nepoznata muška osoba pozvala da uđe u njegov automobil, najvjerovatnije Škoda "oktavija".

"Policijski službenici rade na rasvjetljavnju i dokumentovnaju navedenog događaja, kao identifikaciji i pronalasku izvršioca", dodaje se u saopćenju.

"Apelujemo na građane da ovakve i slične događaje prijave policiji, a ne da neprijavljene objavljuju putem društvenih mreža i na taj način izazivaju uznemirenje javnosti", saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.