CRNA HRONIKA

Od uhapšenog državljanina Turske oduzet nakit i novac u vrijednosti od 32.700 eura

Akcija na Aerodromu Sarajevo

Fena

6.2.2016

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su na Aerodromu Sarajevo privremeno oduzeli sukopcjeni nakit procijenjen na 8.000 eura  i novac u vrijednosti od 24.700 eura, koje je sa sobom nosio državljanin Republike Turske B.O. (1979).

Ovu osobu su jučer poslijepodne uhapsili pripadnici Granične policije BiH po Interpolovoj potjernici za ubistvo u Holandiji.

On je došao u BiH jučer u toku dana letom iz Dubajia, a nakon hapšenja od strane Granične policije BiH, službenici UIO pronašli su nakit “cartier” koji nije bio prijavljen, a čija se vrijednost procjenjuje na oko 8.000 eura, saopćeno je iz UIO.

Osim nakita, kod uhapšenog je pronađen i novac u vrijednosti od 24.700 eura.

Nakit je privremeno zadržan, a protiv državljanina Republike Turske bit će podnesena prijava za utvrđivanje odgovornosti, dok je za neprijavljivanje novca, po nalogu dežurnog sudije izdat prekršajni nalog za devizni prekršaj u iznosu od 1.500 KM, navodi se u saopćenju UIO BiH.

O unosu novca obaviještena je i Agencija za istrage i zaštitu BiH, kako je to propisano Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.