CRNA HRONIKA

MEMIĆ: Radi se o ubistvu bez obzira na povod

Šta je zbunilo Tužilaštvo u slučaju smrti Dženana Memića

A. ALJIMI

20.2.2016

Smrt Dženana Memića, 22-godišnjeg studenta iz ilidžanskog naselja Sokolović-Kolonija, još je pokrivena velom tajne. Senaid Memić, načelnik općine Ilidža, u razgovoru za "Dnevni avaz" kazao da je cjelokupna javnost šokirana zločinom koji se dogodio na Ilidži te je apelirao na policiju i Tužilaštvo da se što prije rasvijetli ovaj mučni događaj.

Podrška roditeljima

- Mislim da se radi o ubistvu bez obzira na povod... Nadam se da pravosudni organi i policija šute u interesu istrage. Oni će izaći u javnost kada za to bude pogodan moment. Nema razloga da se neko štiti u ovom slučaju, a pogotovo ne neko ko je prisustvovao tom zločinu, a o tome je šutio. Imam apsolutno povjerenje u Tužilaštvo i našu policiju. Mi, kao građani i lokalna zajednica, uz svu podršku roditeljima usmrćenog mladića, istrajat ćemo u tome da se ova stvar istjera do kraja te da se počinilac ili počinioci privedu licu pravde. Stradali mladić je moj daljnji rođak, ali vjerujte, kao da se radi o mom djetetu… On je bio zlatno dijete i nikada nikome nije uputio ružan pogled, a kamoli šta zlo učinio – kazao nam je Memić.   

dzenan

Dženan s djevojkom A. M.

Podsjećamo da je mladić 8. februara ove godine u 22.30 sati zadobio teške povrede, šetajući s djevojkom A. M. Velikom alejom na Ilidži. Sutradan je sarajevska policija saopćila da je mladić zadobio povrede kada ga je nepoznati vozač udario automobilom nepoznate marke, nakon čega je pobjegao sa mjesta događaja. 

Mladić je pao u komu te je sedam dana poslije podlegao povredama u Klinici za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu. 

Javnost šokirana

Istog dana pojavila se nova verzija događaja, koja je šokirala bh. javnost, a koju niko nije želio ni potvrditi niti demantirati. Naime, Dženana je, navodno, napao bivši momak djevojke s kojom se zabavljao te mu je nanio teške povrede glave, udarajući ga, navodno, bejzbolskom palicom. 

Pojavila se i špekulacija da je A. M. tokom istrage tri puta promijenila iskaz te da je navela tri verzije događaja. U međuvremenu je obavljena i obdukcija mladićevog tijela, ali ni nakon toga slučaj za istražitelje i Tužilaštvo nije iskristaliziran. Kako smo jučer saznali iz Ttužilaštva Kantona Sarajevo, postupajući tužilac još čeka neke rezultate da bi se istraga okončala te da bi se utvrdilo o kojem se krivičnom djelu u ovom slučaju radi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.