CRNA HRONIKA

BANJA LUKA Četiri osobe uhapšene zbog napada na policiju

Izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i oštećenje tuđe stvari

Srna

26.2.2016

Policija je u banjalučkom naselju Lazarevo uhapsila dva muškarca koji su osumnjičeni za nasilje u porodici i četiri osobe zbog napada na policiju, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

Policijskoj stanici Banjaluka-Lazarevo sinoć je u 22.30 sati prijavljeno da je u porodičnoj kući u Ulici Marka Lipovca došlo do verbalnog i fizičkog napada između lica čiji su inicijali Ž.P. i lica čiji su inicijali M.P. 

Nakon sukoba i tuče, lice čiji su inicijali Ž.P. izašlo je iz kuće i vratilo se sa bombom u ruci koju je planiralo da aktivira. 

Alkotestiranjem utvrđeno je da je lice Ž.P. u organizmu imalo 0,72, a M.P. 1,81 promila alkohola u organizmu.

- Tokom prikupljanja dokaza za izvršena krivična djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i ugrožavanje sigurnosti, četiri lica čiji su inicijali Z.L. (30), M.P. (43), M.Č. (24) i M.B. (22) iz Banja Luke, koji su bili prisutni u kući, najprije su verbalno vrijeđali policijske službenike, a zatim su fizički nasrnuli na njih, u namjeri da ih udalje sa lica mjesta, udarajući ih po glavi i rukama i trgajući im uniformu, te oštetivši im ručnu radio vezu - precizirali su iz policije. 

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i oštećenje tuđe stvari, sve četiri osobe su uhapšene, od kojih su dvije odbile da budu podvrgnuta alkotestiranju. 

Kod osobe čiji su inicijali M.Č. utvrđeno je 1,19, a kod osobe čiji su inicijali M.B. 0,14 promila alkohola u organizmu. 

Dvojica policijskih službenika zadobila su tjelesne povrede i ukazana im je medicinska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. 

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se preduzmu potrebne mjere i radnje u cilju dokazivanja navedenih krivičnih djela i da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenih lica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.