CRNA HRONIKA

U akciji Lepenica uhapšene tri osobe zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droge

Uz saradnju FUP-a i MUP-a RS

Redakcija

2.3.2016

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i nadzor Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, nakon višemjesečne istrage realizovali operativnu akciju kodnog naziva "Lepenica“.

U okviru spomenute akcije, a na osnovu Naredbi mjesno nadležnih Općinskih sudova izvršeno je šest pretresa na području Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona i na području općine Pale, gdje su uhapšene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ KZ F BiH.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 1 kg. zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis Sativa L“ i 100 gr. materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Heroin“.

Uhapšene osobe su privedene u službene prostorije Federelne uprave policije radi kriminalističke obrade gdje će biti zadržana 24 sata, nakon čega će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.