Kod zatvorenika KPZ Mostar pronađena droga

Zabilježeno sedam prekršaja na području Mostara

Fena
07.03.2016 10:33

Tokom protekloga vikenda iz oblasti sprječavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske kantona (HNK) registrirana je 21 prijava, navodi se u izvještaju kantonalnog MUP-a.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je sedam prekršaja i to većinom na području Mostara.

Tokom istog razdoblja iz oblasti sigurnosti saobraćaja registrirano je 18 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Policijskoj postaji Mostar Centar, DŽ.S. je prijavio provalu u stan na adresi B. Smoljana. Ukraden je laptop marke Apple, izvjesna količina novca i neutvrđena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj, poduzete potrebne mjere.

Policijskoj stanici Konjic prijavljeno je kako su tri nepoznate osobe ukrale artikle u TD Marketi, na Trgu državnosti u Konjicu. Patrola policije je na licu mjesta utvrdila da se radi o I.T. (1995), A.T. (1990) i E.M. (1990), svi iz Hadžića.

Oni su ukrali predmete (paste za zube, gel za brijanje i sl.) vratili na mjesto odakle su ih uzeli prije dolaska policije na lice mjesta.

Dežurni operativnog centra PU Čapljina prijavio je Policijskoj postaji da se prema Buni kreće vozilo VW Passat, sive boje te da vozač navedenog vozila nije stao patroli policije iz Ljubinja. Patrola policije PS Mostar Jug je, na ulazu na Bunu, zaustavila navedeno vozilo, te je utvrđeno da je istim upravljao M.J. (1961) iz Trebinja, a koji je zbog osnovane sumnje da prevozi cigarete bez potrebne dokumentacije uhapšen i zadržan u PS Mostar Centar. Vozilo je prevezeno u krug PU Mostar.

Policijskoj postaji Mostar Centar, S.M. je prijavila razbojništvo u TR Market AS, u ul. I. Krndelja. Po njenoj izjavi dvije su nepoznate osobe uz prijetnju odvijačem ukrali izvjesnu količinu novca.

Dana 5. marta izvršena je provala u magazin TR Konzum, u Ul. K. Domagoja u Mostaru. Izvršen je uviđaj te utvrđeno da je ukraden metalni sef u kojemu su se nalazile razne vrste cigareta.

Policajac iz KPZ Mostar u Ul. A. Šantića prijavio je Policijskoj postaji Mostar Centar da je kod D.H. pronašao paketić suhe zeljaste tvari koja asocira na marihuanu i paketić bijele smrvljene tablete (Sobeks) koje je nepoznata osoba preko zida ubacila u krug zatvora.

Predmeti u vezi s kaznenim djelom su izuzeti, a s navedenim je upoznata krim. policija.

NA VRH