CRNA HRONIKA

SARAJEVO Eldaru Leđenu 11 godina zatvora za ubistvo četveromjesečnog sina

Presuda Kantonalnog suda Sarajevo

Dž. Bl.

11.3.2016

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je Eldar Leđen, optužen za ubistvo četveromjesečnog sina A. L., koje se dogodilo 29. novembra 2014. godine u kući u sarajevskoj ulici Avde Hodžića, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 11 godina.

U kaznu će mu biti uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru i to u periodu od 1. decembra 2014. godine do danas.

Prema optužnici, Leđen se taj dan sa sinom nalazio u spavaćoj sobi. Dijete je odbijalo hranu i plakalo te nakon što nije uspio zaustaviti plač, u namjeri da ga ubije, uzeo je sina ispod pazuha, podigao ga uvis i bacio na drvenu fotelju.

ledjen-presuda

Sudsko vijeće danas izreklo optuženom Leđenu kaznu

Dijete je udarilo glavom i tijelom u drveni naslon fotelje, usljed čega su mu slomljeni prvo, sedmo, osmo i deveto rebro s lijeve strane te peto, šesto i sedmo rebro s desne strane.

Djetetu je slomljena i potiljačna kost s lijeve strane, a zadobilo je i nagnječenje tkiva mozga čeono-sljepoočnog režnja s desne strane, usljed čega je došlo do krvarenja u lobanji, a što je prouzrokovalo smrt. Iako se ubistvo dogodilo 29. novembra, Leđen je uhapšen tek 1. decembra 2014. godine i to nakon što je obdukcijom utvrđeno da je dijete umrlo usljed teških povreda glave.

Leđen je prije toga tvrdio da je kobnog dana čuvao sina u kući gdje su bili podstanari, dok je njegova supruga Indira Penić (20) bila na poslu, te da se beba zagrcnula dok je hranio i da je zato prestala disati.
 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.