CRNA HRONIKA

GRANIČNA POLICIJA BIH Više osoba uhapšeno prema potjernicama

Bit će predati nadležnim organima

Mi. K.

15.3.2016

Policijski službenici Jedinice granične policije Orašje 15. marta 2016. u 00.40 sati uhapsili su državljanina Bosne i Hercegovine N.M. (1976.).

Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuju općinski sudovi Lukavac, Kalesija i Tuzla zbog krivičnih djela "teška krađa". Osoba je kontrolirana na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje prilikom ulaska u BiH.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla 14. marta 2016. godine u 23.30 sati na letu iz Geteborga uhapšena je osoba inicijala A.B. (1977.).

Graničnim provjerama utvrđeno je da državljanku BiH potražuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zbog krivičnog djela "krivotvorenje isprave", te Općinski sud Tešanj zbog krivičnih djela "zloupotreba položaja ili ovlaštenja" i "prevara".

Istog dana policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla na letu za Dortmund otkrili su krivotvorenu putnu ispravu i vozačku dozvolu Slovenije na ime F.P. (1985.), državljanina Slovenije. F.P. je uhapšen, a krivotvoreni dokumenti privremeno oduzeti. Uhapšene osobe bit će predate nadležnim organima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.