CRNA HRONIKA

VIŠEGRAD Muškarac predao pušku iz koje je ubio psa lutalicu

Saopćenje CJB Istočno Sarajevo

Srna

30.3.2016

Policiji u Višegradu muškarac čiji su inicijali D.R. predao je pušku iz koje je ubio psa lutalicu, a za koju nema dozvolu, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo.

On je 26. marta u mjestu Donja Jagodina pucao iz puške M-48 i ubio psa lutalicu. O događaju je obaviješten dežurni tužilac koji je ovlastio policijske službenike da preduzmu zakonom predviđene mjere i radnje.

Policija je juče u Ulici srpske sloge u Rogatici zaustavila i kontrolisala putničko motorno vozilo Alfa romeo kojim je upravljao S.B. Pregledom vozila uočeno je da se na prednjoj strani nalazi ručno pravljena registarska tablica, dok je na zadnjoj strani vozila uočena tablica sa natpisom Forza.

Zbog sumnje da je navedeni počinio krivično djelo posebni slučajevi falsifikovanja isprave, vozilo je isključeno iz saobraćaja, a tablice su privremeno oduzete. U toku je kompletiranje predmeta i podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu.

Policijski službenici Policijske stanice Rogatica, Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijeli su izvještaj protiv P.M. zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda, te protiv S.Z. i A.B. zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.