CRNA HRONIKA

ZENICA Uhapšen i treći osumnjičeni za saučesništvo u izvršenju ubistva Fuade Mahmić iz Plahovića

Predat u nadležnost Tužilaštva ZDK

D. Pa.

5.4.2016

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uhapsili su jučer i trećeg osumnjičenog, koji se dovodi u vezu sa surovim ubistvom Fuade Mahmić (46) iz Plahovića kod Zenice.

Kako saznaje "Avazov" portal, treći uhapšeni je Rasim Alić iz Zenice koji se najvjerovatnije sumnjiči da je pomagač u izvršenju krivičnog djela. On je, nakon kriminalističke obrade, danas predat u nadležnost Tužilaštva ZDK na dalje saslušanje.

Podsjetimo, sinoć su u kantonalno Tužilaštvo predati Muhamed Mahmić (18) i Tufik Osmanović zvani Tufo, koji se dovode u vezu sa ubistvom nesretne Mahmić. Još uvijek traje njihovo saslušanje, nakon kojeg će se dežurna tužiteljica Jelena Bošnjak izjasniti o daljim radnjama i postupcima u ovom postupku.

Fotografije su nastale ispred Kantonalnog suda ZDK, gdje su se osumnjičeni, vjerovatno, izjasnili o krivnji o slučaju koji im se stavlja na teret.

Kako je „Avazov“ portal ranije pisao, Fuadu Mahmić prekjučer je pronašao ribar, na lijevoj stranici obale rijeke Bosne u Blatuši. Tijelo je, navodno, pronađeno sa vezanim rukama i nogama

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.