CRNA HRONIKA

MUP SBK: U Travniku otkrivena grupa izvšilaca krađe vozila

Podneseni su izvještaji protiv šest osoba

Fena

21.4.2016

Saradnja MUP-a SBK Travnik i Detašmana Federalne uprave policije u Travniku rezultirala je otkrivanjem grupe osoba osumnjičene za krivična djela krađe vozila i drugih krivičnih djela.

Aktivnosti su trajale od kraja 2015. godine do početka aprila 2016. godine, a nadležnim tužilaštvima podneseni su izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv šest osoba: J.J. (1991), D.S. (1985), A.T. (1988), A.Đ. (1967), Z.K. (1970) nastanjeni na području Travnika i I.B. (1979) nastanjen na području Novog Travnika.

Zajedničkim koordiniranim aktivnostima utvrđeno je da se navedene osobe mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima teške krađe, iznude, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, krivotvorenja isprava, prikrivanja i krivičnim djelom ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Prilikom izvršenih pretresa službenici Detašmana FUP-a u Travniku i MUP-a SBK Travnik su pronašli vozilo "bmw", motocikl "kavasaki", mobilne telefone kojima su pozivani vlasnici ukradenih vozila i vršene iznude nad njima, kao i pištolj koji je korišten prilikom izvršenja ovih krivičnih djela, te određena količina municije.

Dokumentiranjem ove grupe, kao i drugim aktivnostima koje su provođene u tom periodu,  smanjen je broj krađa vozila na području Srednjobosanskog kantona.

Naime, broj ukradenih vozila u prva tri mjeseca ove godine manji je za 27 posto u odnosu na broj ukradenih vozila za prva tri mjeseca 2015.godine.

Aktivnosti na otkrivanju izvršilaca ovih, ali i drugih krivičnih djela, bit će nastavljene i u narednom periodu, saopćeno je iz Ureda komesara MUP SBK Travnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.