CRNA HRONIKA

MUP KANTONA SARAJEVO NAKON POKUŠAJA OTMICE DJEČAKA: Apelujemo na građane da ovakve događaje odmah prijave policiji

Saopćenje za javnost

Autor:Am.K.

2.6.2016

Na društvenim mrežama uz naznaku “PAŽNJA”, 29. maja ove godine objavljena je informacija  u kojoj se navodi da je na području Buča Potoka došlo do pokušaja otmice 15-godišnjeg dječaka i to na taj način da su tri nepoznata muškarca pokušali dječaka ubaciti u gepek automobila “Toyota” karavan, te da je dječak uspio pobjeći, saopćeno je iz MUP-a KS. 

Obavljen razgovor

- U nastavku ove objave se kaže da su i narednog dana, 30. maja nepoznati muškarci iz istog vozila na kružnom toku Otoka, uznemiravali 13-godišnju djevojčicu. Izvršenim provjerama, utvrđeno je da opisani događaji nisu prijavljeni policijskim službenicima.

S ciljem provjera pomenutih navoda  obavljen je  razgovor sa licem koje je objavilo pomenutu informaciju, kao i sa majkom dječaka koji je sve ovo ispričao. O gore pomenutom obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu,  koji je naložio da se poduzmu sve potrebne mjere i radnje,  kako bi se u potpunosti rasvijetlio ovaj događaj i utvrdilo da li ima elemenata krivičnog djela. Apelujemo na građane da ovakve i slične događaje odmah prijave policiji, a ne da neprijavljene i neprovjerene  objavljuju na društvenim mrežama i na taj način izazivaju uznemirenje javnosti i osjećaj nesigurnosti kod građana, navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, Sarajlija M.A. na svom Facebook profilu upozorio je građane da na lokalitetu sarajevskog naselja Buča Potok tri muškarca u sivom automobilu Toyota karavan zastrašuju djecu.

VEZANI TEKST>>> SARAJEVO Trojica muškaraca u sivoj Toyoti pokušali 15-godišnjaka strpati u gepek, a potom maltretirali tinejdžerku

U izjavi za „Avazov“ portal  M.A. je kazao:

-U nedjelju, na predjelu Buča Potoka iznad pumpe HIFA, mog sestrića od 15 godina zaustavio je sivi Toyota karavan (u registraciji ima prve brojeve 39...) u kojem su bila trojica muškaraca i pokušali su da ga strpaju u gepek. On je počeo bježati, dok je jedan od muškaraca trčao za njim.  Srećom, utrčao je kod druga u avliju i uzeo psa kojeg poznaje, nakon čega su ovi manijaci pobjegli, kazao nam je M.A.

Utrčao u dvorište

Naš sugovornik je dodao da je jedan od muškaraca nakon što je njegov sestrić utrčao u dvorište kod druga rekao: "Hajde pusti njega, naći ćemo nekog drugog..." .

- U ponedjeljak moj sestrić je dotičnu trojku opet vidio u istom automobilu kako od kružnog toka na Otoci skreću prema Boljakovom Potoku. Nakon ovoga saznajemo da su ta trojica zaustavljala i moju sestričnu od 13 godina na istom lokalitetu dobacujući joj ružne riječi iz auta. U svakom slučaju putem medija želim upozoriti roditelje da budu oprezni gdje puštaju djecu, kazao je na kraju razgovora M.A.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.