CRNA HRONIKA

Nezir Hajdarević pretukao majku i ranio oca uzvikujući "Allahu ekber"

U Hajdarevićima kod Zvornika

Z. K.

14.6.2016

U mestu Hajdarovići kod Zvornika pedesetdvogodišnji Nezir Hajdarević je pretukao majku Neziru (73) i ranio oca Hasana (75).

Prema policijskim izvorima Policijska stanica Zvornik, jutros u 04,35 sati zaprimila je prijavu, da se u porodičnoj kući lica H. H. u mjestu Hajdarevići grad Zvornik čuje vriska i galama.

 - Na lice mjesta odmah su izašli policijski službenici koji su ustanovili da je lice N.H. fizički napao na svoju majku, a potom iz vatrenog oružja ranio svoga oca u predjelu grudi i pritom uzvikivao "Allahu ekber"'. Policijski službenici lišili su slobode lice N.H. (1964) iz Tuzle. O svemu je obaviješteno postupajuće tužilašvo, u toku je istraga i rad na dokumentovanju krivičnog djela - stoji u saopštenju policije.

Kako smo saznali od izvora bliskih policiji Nezir je osim riječi "Allahu ekber" uzvikivao i druge parole, ali se ne može govoriti ni o kakvom terorističkom činu jer se radi o psihički nauravnoteženoj osobi, ali i zbog činjenice da je bio nasilan prema roditeljima, te nije odranije poznat policiji.

- Uhapšeni je psihički rastrojen i sa njim je u ovom trenutku nemoguće razgovarati - potvrdili su iz policije.

Prema priči komšija koji nisu htjeli pred objektiv zbog ove nemile situacije kažu da sa Nezirom nisu imali nikakvih problema.

- Šta je bilo u čijoj kući to ne možemo znati. Uglavnom, sa nama je uvijek bio dobar. On je živio u Tuzli i dolazio je jednom ili dva puta mjesečno da roditelje vozi kod doktora ili za neke druge potrebe. Hasan je bio njemački penzioner i prije godinu dana se vratio u Hajdareviće. Nezir je bio oženjen i živio je u Australiji, a ovamo se vratio prije možda dvije godine. Rastao sa ženom, sa kojom ima dvojicu sinova, a koji su sa majkom ostali u Australiji - kažu Hajdarevićeve komšije.

Po riječima dežurnog hirurga Jovana Okuke u Opštoj bolnici u Zvorniku pacijenti su sada stabilno, primaju terapiju i prati se njihovo stanje.

 - Pacijenti su primljeni oko 6 sati. Povrijeđeni muškarac ima prostrijelnu ranu prednjeg dijela grudnog koša, diše normalno i nalazi se sa suprugom na Odjeljenju intenzivne njege. Njegova supruga ima polomljenu vilicu sa obje strane prelom nosne kosti te podlive po čelu i grudnom košu  - rekao je Okuka.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.