TUŽILAŠTVO ZDK Pritvor za 15 osoba uhapšenih u akciji "Mreža"

Preduzete i mjere zabrane

D. Pa.

U okviru policijske akcije kodnog naziva ''Mreža'' koja je provedena u toku jučerašnjeg dana na području Zeničko-dobojskog i Srednjo-bosanskog kantona, koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje organizovane grupe koja se sumnjiči za vršenje krivičnih djela ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' iz člana 238. stav 2. KZ F BiH i ''Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija'' iz člana 371. KZ F BiH, Kantonalnom tužilaštvu je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predato 30 osoba.

U toku dana Tužilaštvo će Općinskom sudu u Zenici uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora iz člana 146. stav 1. tačka a), b) i c) za 15 osoba i to M.D.; L.N.; P.D.; M.Č.; B.H.; M.A.; Š.I.; B.M.; Š.A.; H.J.; Č.I.; T.A.; K.E.; M.A.; B.A.

Za preostalih 15 osoba Tužilaštvo će predložiti izricanje mjera zabrane i to zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja iz člana 140. ZKP F BiH kao i mjera privremenog javljanja određenom državnom tijelu iz člana 140a. stav 1 tačka d) ZKP F BiH.

Mjere zabrane bit će predložene za sljedeća lica inicijala P.S.; H.A.; H.M.; H.N.; B.A.; H.E.; L.E.; M.E., R.A.; Š.D.; Š.M.; O.S.; S.S.; O.F.; K.V.

 

 

NA VRH

Podijeli članak na