CRNA HRONIKA

GRANIČNA POLICIJA BIH Više osoba uhapšeno po potragama

Saopćenje za javnost

Redakcija

20.6.2016

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina jučer su na MGP Rača prilikom ulaska u BiH lišili slobode tridesettrogodišnjeg državljanina BiH. Utvrđeno je da S.R. potražuje Općinski sud u Širokom Brijegu zbog krivičnog djela teška krađa. On će biti predat nadležnom organu na daljnje postupanje.

Jučer su u pokušaju krijumčarenja sitne stoke uhvaćeni državljani BiH S.M. (1963.) i S.R. (1972.), koji su osumnjičeni za krijumčarenje 35 janjadi s teritorije Srbije u BiH izvan graničnih prijelaza. Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu JGP Višegrad bit će predat Tužilaštvu BiH.

Istog dana pripadnici JGP Orašje na MGP Šamac prilikom ulaska u BiH lišili su slobode dvojicu državljana BiH. Dvadesetosmogodišnjeg S.M. potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela nasilje u porodici. Predat je službenicima Sudske policije sudova u Posavskom kantonu. Dvadesetjednogodišnjeg O.A. potražuje Kantonalni sud u Tuzli zbog krivičnog djela razbojništvo. Predat je službenicima Sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla prekjučer je na letu za Dortmund lišen slobode dvadesetosmogodišnji A.B. Državljanina BiH potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog prometa. Predat je službenicima Sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Sedam hapšenja na granici u jednom danu

U petak, 17.6.2016. godine na međunarodnim graničnim prijelazima u BiH sedam osoba lišene su slobode. Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beograda lišena je slobode pedesetogodišnja državljanka Švicarske S.I. Utvrđeno je da je potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja. Na letu iz Istanbula službenici JGP Aerodrom Sarajevo lišili su slobode dvadesetšestogodišnjeg H.E. jer ga potražuje Općinski sud u Tešnju zbog krivičnog djela nasilje u porodici. Predati su službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Na MA Tuzla na letu za Malme lišen je slobode tridesetogodišnji S.E. Državljanina BiH potražuje Federalna uprava policije zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, čijim pripadnicima je i predat.

Prilikom ulaska u BiH na MGP Brod lišen je slobode Ž.P. (1972.) kojeg zbog krivičnog djela falsifikovanje novca, potražuje Centar javne bezbjednosti Doboj čijim službenicima je predat. Na MGP Hum prilikom ulaska u BiH slobode je lišen tridesetjednogodišnji F.D. Državljanina BiH potražuje Osnovni sud u Trebinju zbog krivičnog djela teška krađa. Predat je službenicima Sudske policije u Trebinju. Na MGP Šepak prilikom izlaska iz BiH slobode je lišen dvadesetpetogodišnji S.B. Državljanina R. Srbije potražuje Centar javne bezbjednosti Bijeljina zbog krivičnog djela teška krađa, čijim službenicima je i predat, saopćila je Granična policija BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.