BOSANSKI PETROVAC: 19-godišnjak automobilom sletio s kolovoza i poginuo

BOSANSKI PETROVAC: 19-godišnjak automobilom sletio s kolovoza i poginuo Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-5

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer dogodila na magistralnom putu M-5 u Bosanskom Petrovcu jedna osoba izgubila je život, a druga zadobila lakše tjelesne povrede.

Nesreća se dogodila na magistralnom putu M-5 u mjestu Gorinčani-industrijska zona, u kojoj je vozač A.R., rođen 1997. godine iz Bosanskog Petrovca, upravljajući putničkim automobilom marke Opel Vectra, uslijed neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa kolovoza.

- U nezgodi je vozač A.R. zadobio teže tjelesne povrede te je sanitetskim vozilom prevezen u Kantonalnu bolnicu Bihać, gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt - kazali su u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK.

U nezgodi je povrijeđen i suvozač Dž.M., rođen 1998. godine iz Bosanskog Petrovca, koji je zadobio lakše tjelesne povrede.

Uviđajne radnje izvršili su službenici kriminalističke policije Policijske stanice Bosanski Petrovac, uz prisustvo dežurnog tužioca i vještaka saobraćajne struke, piše portal Krajina.ba.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH