CRNA HRONIKA

ZAVIDOVIĆI Djevojka podlegla, tri osobe povrijeđene!

Usljed slijetanja kombija

Autor:D. PAŠALIĆ

9.7.2016

Na regionalnom putu u mjestu Ribnica kod Zavidovića došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, a tri teško povrijeđene.

Prema riječima dežurnog službenika u operativnom centru Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), do nesreće je došlo jutros u 4.10 sati.

- Radi se o slijetanju kombija sa regionalnog puta, koji je potom udario u stub - kazao je dežurni službenik MUP-a ZDK za "Avazov" portal.

U nesreći su povrijeđene tri osobe, koje su vozilom hitne pomoći prevezene na Urgentni blok KB Zenica.

- Povrijeđena E.G. iz Olova, nakon ukazivanja ljekaraske pomoći puštena je na kućno liječenje. Teške tjelesne povrede konstatovane su kod A.B. koja je smještena na odjel Traumatologije, dok je E.H. također teško povrijeđen i još uvijek se nalazi na opservaciji - izjavio je za "Avazov" portal Bakir Ismaili, dežurni ljekar Urgentnog bloka KBZ.

Zbog težine povreda zadobijenih u nesreći, nakon borbe zeničkih ljekara i ukazivanja medicinske pomoći podlegla je R.G. iz Ribnice.

- U 14.05 sati nakon ukazivanja pomoći na odjelu Hiruškog šoka pacijentica je preminula – dodao je dežurni ljekar Ismaili.

Pripadnici MUP-a ZDK obavili su uviđajne radnje, koje će utvrditi uzrok slijetanja kombija.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.