CRNA HRONIKA

BANJA LUKA Razbio stakleni izlog, napao policiju i pobjegao

Centar javne bezbjednosti

Srna

28.7.2016

Dvadesetpetogodišnji Banjalučanin N.U. uhapšen je nakon što je u banjalučkom naselju Lauš razbio staklo na kafiću u sklopu benzinske pumpe "Tiol benz", a potom napao policiju i pobjegao.

 Slučaj se dogodio juče u 2.50 sati, a mladić je uhapšen u pet sati zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, rekla je portparol Centra javne bezbjednosti  Banja Luka Marija Markanović.

Markanovićeva je navela da su službenici policije prilikom dolaska na lice mjesta uočili putničko vozilo kojim je upravljao osumnjičeni i pokušali da ga zaustave, ali je on vozilom krenuo na njih.

"Jedan policajac je, da bi izbjegao udar, skočio u stranu i povrijedio nogu", rekla je ona i dodala da je osumnjičeni nakon toga pobjegao, ali je ubrzo pronađen i uhapšen.

Povrijeđenom policajcu ukazana je medicinska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci.

Osumnjičeni N.U. odbio je da se podvrgne alkotestiranju, kao i da mu se ukaže medicinska pomoć, a nakon završenog ispitivanja, prema nalogu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka, on je pušten na slobodu.

Protiv lica N.U. biće podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela.

Srna nezvanično saznaje da je uhapšen Nemanja Umjenović, koji je od ranije poznat policiji zbog upotrebe droge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.