CRNA HRONIKA

SARAJEVO Ranjene automafijaše u bolnici čuva policija (VIDEO)

Saopćenje Tužilaštva BiH

Am.K.

5.8.2016

12:11 Povodom pucnjave koja se dogodila sinoć oko 20.30 sati ispred Termalne rivijere Ilidža u Sarajevu oglasilo se i Tužilaštvo BiH.

- Tužilaštvo BiH radi opsežan predmet u borbi protiv struktura auto-mafije povezane sa prekograničnim i organiziranim kriminalom. Postupajući tužilac Tužilaštva BiH, čim se steknu uvjeti, ispitat će uhićene osumnjičene, koji su lišeni slobode prilikom razmjene vatre sa policijom, u pokušaju krađe skupocjenog motornog vozila u naselju Ilidža.

S obzirom da su osumnjičeni i ranjeni, čim se steknu uvjeti, bit će ispitani i bit će predložena mjera pritvora, a već je izdata naredba da budu pod stalnom stražom i nadzorom policije. Navedeni osumnjičeni su pripadnici organizirane kriminalne skupine, koja već duži vremenski period prema operativnim i obavještajnim saznanjima, djeluje u Sarajevu i BiH, navodi se u saopćenju.

Tužilaštvo BiH u suradnji Graničnom policijom, MUP-om Kantona Sarajevo i SIPA, zbog postojanja elemenata međunarodnog i organiziranog kriminala, provodi intenzivne aktivnosti u borbi protiv skupine osumnjičenih pripadnika, koji vrše krađe, otuđenja, krivotvorenje dokumentacije i dalju prodaju skupocjenih motornih vozila.

-  S obzirom na alarmantnu situaciju u ovoj oblasti, naročito u glavnom gradu BiH, gdje se godišnje ukrade blizu 1.000 vozila  (više od dva vozila dnevno) potreban je angažman svih policijskih i pravosudnih struktura a naročitio sa razine entiteta i kantona, u procesuiranju počinitelja krivičnih djela, koja nemaju elemente međunarodnog i organiziranog kriminala, navodi se u saopćenju.

07:25 Dvojica automafijaša koji su ranjeni sinoć u vatrenom obračunu s policijom ispred Termalne rivijere Ilidža u Sarajevu još se nalaze u Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo. Ova informacija za avaz.ba potvrđena je iz MUP-a KS.

56

Pripadnici MUP-a KS i jutros obavljali uviđaj (Foto: A. Kuburović)

Podsjećamo, sinoć oko 20.30 sati ispred Termalne rivijere Ilidža tri osobe su prema nezvaničnim informacijama pokušale ukrasti automobil BMW.

No, policija ih je zatekla, te su automafijaši počeli pucati prema policiji.

Pripadnici MUP-a KS su uzvratili a u pucnjavi su ranjena  dvojica automafijaša, a treći je uhapšen. Iz MUP-a KS nije još saopćen stepen povreda koje su zadobili ranjeni, kao ni njihov identitet. 

Snimio: A. Kuburović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.