OVO JE BRKO IZ BANJA LUKE: Policija muku muči s njim, jer krade sve sa ovog spiska

U proteklih osam mjeseci nije mirovao

(Am.K.)

Akumulatori su najčešći plijen Banjalučanina Zorana Lajšića Brke (55), jednog od najpoznatijih banjalučkih lopova, zbog kog tamošnja policija već godinama ima pune ruke posla.

Izvor blizak istrazi ističe da, osim na akumulatore, Brko nije imun ni na ostale djelove vozila, poput CD uređaja, ratkapni, lajsni i slično, prenose Nezavisne novine.

Policija ga tereti i za nekoliko krađa automobila, a zanimljivo je da su u tom segmentu njegovo najveće “dostignuće” Golf 3 i Audi 90, dok su ostali četvorotočkaši koje je odvezao znatno jeftiniji, jer je riječ o Zastavi koral, Yugu 55, te Golfu 2.

Interesantno je i da je akumulatore uglavnom krao iz manje vrijednih auta. „Operisao“ je po brojnim banjalučkim ulicama, a najčešće su to bile Vilsonova, Carice Milice, te Bulevar vojvode Stepe Stepanovića. Lajšić, koji je proteklih nekoliko mjeseci stekao titulu najpoznatijeg banjalučkog kradljivca, osumnjičen je da je od 27. aprila 2013. do 31. avgusta ove godine na području Banjaluke izvršio 22 krivična djela.

Najaktivniji je bio prošle godine, kada je krao čak 11 puta, dok je godinu ranije počinio petak krađa, a 2013. godine najmanje jednu.

U proteklih osam mjeseci također nije mirovao i nanizao je pet krađa. Teško je da će ove godine srušiti svoj prošlogodišnji rekord, jer je trenutno iza brave.

Osnovni sud Banja Luka odredio mu je pritvor do 1. oktobra, zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Ipak, i dok je iza brave, Lajšić je zanimljiv pripadnicima CJB Banja Luka, koji sumnjaju da vozila i njihovi djelovi nisu njegov jedini plijen.

- Policija raspolaže informacijom da je Lajšić krao i skupocjene suncobrane i slične predmete. I zbog toga će on u narednom periodu biti predmet kriminalističke obrade – otkriva izvor.

Evo šta je Brko sve ukrao: 11 akumulatora, audi 90, zastava koral, jugo 55, golf 2, golf 3, CD uređaj, bočne lajsne vozila, ratkapne, improvizovana kolica, bicikl i cilindri s motorne testere.

NA VRH

Podijeli članak na