CRNA HRONIKA

Suđenje u predmetu "Holiday Inn" nastavljeno ispitivanjem stečajnog upravnika

U Kantonalnom sudu u Sarajevu

Dž. Bl.

29.9.2016

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je ispitivanjem svjedoka Nedima Memića, inače stečajnog upravnika, nastavljeno suđenje u predmetu “Holiday Inn”. U sudnici se pojavio i svjedok Deni Memić.

Svjedok Nedim Memić je govorio o susretima s prooptuženim Alenom Čengićem, o napadu koji je doživjeo, a o čemu je tada obavijestio Čengića. Svjedok je govorio i o svom poslu u hotelu. Svjedok je govorio i o tome kako je stečajnog sudiju obavijestio da je zakupnina za hotel velika i totalno neprihvatljiva.

Memić je 28. aprila 2014. godine sačinio pismeni izvještaj u kojem je bilo navedeno da je fakturisanje, prijava poreza te naplata potraživanja onemogućena.

On je također kazao kako je od 139 radnika, 110 pokrenulo stečajni postupak. Govorio je o kako su postojale tri grupe radnika, jedni su bili u štrajku, drugi u hotelu, a treći su pristali raditi s njim.

Čengićeva grupa tereti se za organizirani kriminal u vezi sa poreznom utajom, ugrožavanjem sigurnosti, teškom krađom, oštećenjem tuđe stvari, organiziranjem otpora te navođenjem na prostituciju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.