CRNA HRONIKA

Trebinje: Pronađena plantaža indijske konoplje

Izuzeta 61 stabljika

P. M.

1.10.2016

Policijski službenici CJB Trebinje u rejonu sela Ljubomir u mjestu Čvarići pronašli su zasad indijske konoplje.

Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola CJB Trebinje, policijski službenici odjeljenja za organizovani kriminalitet i drogu u mjestu Čvarići u trebinjskoj opštini, pronašli su plantažu zelene biljeke koja po svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu-indijsku konoplju i tom prilikom izuzeli 61 stabljiku.

- Policijski službenici su juče oko 13 sati lišili slobode tri lica koja se mogu dovesti u vezu sa pronađenom plantažom. Riječ je o licima inicijala Č.B., M.S. i D.S. Nakon lišenja slobode izvršeni su pretresi kuća i pomoćnih prostorija na pet lokacija, koje koriste navedena lica. Tom prilikom je uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto: više hiljada komada municije različitog kalibra, dva ručna raketna bacača – zolja, više ručnih bombi, šest komada trenutne trombonske mine, četiri patrona eksplozivnog punjenja, poluautomatska puška, puška pumparica kao i određena količina osušene biljne materije koja svojim karakteristikama asocira na indijsku konoplju - izjavila je Cvijetić.

jovana-cvijetic

Jovana Cvijetić

Dodala je da su pripadnici CJB Trebinje iz odjeljenja za organizovani kriminalitet i drogu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, Okružnom tužilaštvu u Trebinju, predali lica inicijala Č.B. i M.S zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

- Protiv lica inicijala T.S. i D.S. policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - istakla je Cvijetić.

Podsjetimo, za osam mjeseci 2016. godine ukupno je evidentirano šest krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i 81 prekršaj, a oduzeto je oko 5 kg marihunane, 85 gr spida, 0,6 gr heroina i 29 stabljika indijske konoplje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.