CRNA HRONIKA

Srebrenik: Policajci pronašli 1,74 kilograma kanabisa

Prilikom pretresa lica Z.G. i njegove kuće

Osman Mujkić

1.10.2016

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, jučer su, postupajući po naredbi Općinskog suda Gradačac, izvršili pretres lica inicijala Z.G. (54) i njegove kuće na području općine Srebrenik. Prilikom pretresa pronašli su i privremeno oduzeli veću količine osušene biljne materije koja svojim izgledom asocira na kanabis i vagu za precizno mjerenje.

Kako je saopćeno iz MUP-a TK, hemijskim vještačenjem utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi "Cannabis L Sativa", u ukupnoj količini od 1,74 kilograma.

Istog dana službenici policije su na jednoj parceli na području općine Srebrenik pronašli 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na biljnu materiju "cannabis", od čega deset izvađenih i pet zasađenih stabljika.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da pronađene biljke pripadaju navedenom licu. Policajci su Z.G. priveli u prostorije policije radi kriminalističke obrade, a nakon dokumentovanja ovog predmeta protiv njega će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu TK zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.