CRNA HRONIKA

MUP ZDK: Za sedam dana kažnjeno 3.686 vozača

Rezultati akcije od 24. do 30. oktobra

D. Pa.

31.10.2016

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) u vremenskom periodu od 24. do 30. oktobra vršili su intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti na kontroli vozača i vozila na području Kantona.

Tom prilikom kontrolisali su 3.739 vozila u saobraćaju, od čega je kažnjeno 3.686 vozača i to 3.303 zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, 153 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, 60 zbog nepropisnog preticanja, 54 zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima, 44 zbog upravljanja neregistrovanim vozilima, 40 zbog upravljanja tehnički neispravnim vozilima, 24 vozača koja su upravljala vozilima bez položenog vozačkog ispita te osam vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilima pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima.

- Uprava policije će i u narednom periodu nastaviti sa navedenim aktivnostima, te drugim ciljanim aktivnostima koje su rezultat određenih analiza i procjena, kako bi se bezbjednost saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona podigla na što veći nivo, a počinioci prekršaja i krivičnih djela u saobraćaju sankcionisali – najavili su iz MUP-a ZDK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.