CRNA HRONIKA

Sarajevo: Policija oduzela još četiri vozila od povratnika u vršenju prekršaja iz oblasti ZOOBS-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova

Am.K.

15.11.2016

Sarajevska policija je kontrolirala i iz saobraćaja isključila K.B. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja vozilom Passat. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  1.005 KM.

Policija je iz saobraćaja  isključila i Ć.M. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom Golf 4. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  580 KM.

Iz saobraćaja je isključena i Z.E., koja je zatečena da upravlja vozilom marke Hyndai, a koja je također višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH. U Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  1.660 KM.

Policija je isključila i višestrukog povratnika O.K., koji je zatečen da upravlja vozilom Passat, a u registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  8.268 KM.

- S obzirom da se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od ovih osoba su privremeno oduzeta vozila koja će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru, saopćeno je iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.