CRNA HRONIKA

Sarajevo: U proteklih pet dana policija oduzela još pet vozila

Zbog teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH

Autor:Am.K.

29.11.2016

Sarajevska policija je 24. novembra iz saobraćaja isključila R.A., a koji je zatečen da upravlja Golfom. Uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je R.A. višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 1.950 KM.

Isti dana iz saobraćaja je isključen K.E., koji je zatečen da upravlja Fordom. I on je  višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a, a u registru novčanih kazni ima dug od  16.610 KM.

I.E. koji je upravljao iz vozilom marke “VW Transporter” je kontorliran 25. novembra. Također je povratnik, a u registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  5.753 KM.

Dva dana kasnije policijski službenici Prve PU su iz saobraćaja isključili T.A. koji je zatečen da upravlja Audijem bez registarskih oznaka. U Registru novčanih kazni ima dug od  6.422 KM.

J.I. iz Kreševa je jučer isključen iz saobraćaja, a upravljao je Golfom. U Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  3.952,60 KM.

- S obzirom da se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su ove osobe nastavile sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od istih su oduzeta motorna vozila. Vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru, kazali su iz MUP-a KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.