CRNA HRONIKA

Sarajevo: Policija satima ganjala vozača koji je udario pješaka

U općini Centar

N. K.

2.12.2016

Na pješačkom prelazu u ulici Čekaluša, općina Centar Sarajevo, jučer se dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na put pješaka H.M. (34) od strane vozila Audi A3, kojim je upravljao NN vozač, koji se nakon saobraćajne nezgode vozilom udaljio u nepoznatom prevcu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi lakše tjelesne povrede zadobio je H.M., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija je nakon tri sata potrage u ulici Mehmeda Arapčića, općina Novi Grad Sarajevo, pronašla vozilo kao i vozača B.H. (24). Sinoć je po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu B.H. uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi, a u vezi sa ugrožavanjem javnog prometa, te je predat u Odsjek za zadržavanje uhapšenih MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, obavljeno je vještačenje vozila od strane ovlaštenog sudskog vještaka mašinske struke. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.