CRNA HRONIKA

Spasioci se otrovali gaseći požar u stanu u Sarajevu

U KUM-u primili kisik

Al.B.

15.1.2017

Članovi Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo primljeni su na KUM, nakon što su danas učestvovali u gašenju požara u stanu u ulici Dr Fetaha Bećirbegovića na broju 23 u naselju Čengić Vila.

Naime, po povratku iz akcije u naselju Paljevo članovi GSS-a su prvi primijetili požar, te odmah krenuli u zapaljeni stan jer u tim trenucima nije bilo poznato da li se u njemu neko nalazi i da li je neko povrijeđen.

Srećom, u stanu niko nije bio, no, članovi GSS-a su se otrovali dimom. 

VEZANI TEKST>>> Gorio stan u naselju Čengić Vila u Sarajevu

- Trenutno primamo kisik i provjeravaju nam krv da provjere nivo trovanja – kazao nam je Fahrudin Dobrača, predsjednik Upravnog odbora GSS Novi Grad.

gss-1

Članovi Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo prvi počeli gasiti požar

Četiri pripadnika GSS Novi Grad, prije izbijanja požara u stanu na Čengić Vili, dostavili su tlakomjer i lijekove porodici u naselju Paljevo, a u ulicu Bećirbegovića su došli kako bi ostavili jednog od kolega.

- Vidjeli smo malo dima na balkonu, ali primijetili i plamen koji je uhvatio zavjesu. Četiri stana su na spratu i komšije nisu bile sigurne ima li koga unutra. Gazda je Danskoj, a tu žive podstanari. Stan je veliki, preko 70 kvadrata i dok smo obišli sve prostorije da vidimo ima li koga zadržali smo se. Kućepazitelj nam je dao aparate za gašenje požara pa smo bili počeli i gasiti, jedan smo aparat uspjeli upotrijebiti, ali dim nas je istjerao vani – kazao nam je Dobrača.

Požar u stanu na posljednjem spratu zgrade je izbio oko 16.40 sati, a lokalizirali su ga sarajevski vatrogasci. Pripadnici GSS Novi Grad pomogli su porodici koja je koristila stan i u iznošenju stvari, a nakon ukazivanja pomoći osjećaju se bolje i već sutra kreću u novu akciju pomoći ugroženima.

 

 

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.