CRNA HRONIKA

Dan žalosti u Zenici

Ronioci, specijalci i mještani još tragaju za tijelom Amara Kozlića

D. PAŠALIĆ

8.2.2017

Zenica je obavijena tugom nakon pogibije trojice mladića, koji su u subotu navečer izašli u provod, a potom vozilom sletjeli u rijeku Bosnu.

Tijela Huseina Delića (24) i Almena Begovića (19) iz Janjića kod Zenice pronađena su u automobilu, dok se dva dana traga za tijelom trećeg mladića Amara Kozlića iz Nemile kod Zenice, koji je kobne večeri upravljao vozilom.

Obavljena obdukcija

Zbog ove nezapamćene tragedije, Kabinet gradonačelnika Zenice donio je odluku da danas na području Zenice proglasi dan žalosti.

- Od trenutka kada se dogodila tragedija donijeli smo odluku. Čekali smo informaciju o terminu dženaze da proglasimo dan žalosti. Saosjećamo s porodicom i izražavamo iskreno saučešće - kaže za naš list Armin Mujkić, savjetnik gradonačelnika.

Porodice stradalih mladića i jučer su bile neutješne. Gubitak sinova, kako kažu, teško će preboljeti. 

Majka stradalog Huseina Vahida Delić potvrdila je za naš list da je obdukcija tijela pronađenih mladića završena jučer u popodnevnim satima.

- Tijela su iz Travnika stigla u mjesnu džamiju. Danas poslije ikindija-namaza bit će obavljen ukop i dženaza mom Huseinu i njegovom prijatelju Alemu, na mjesnom mezarju u Janjićima - kaže Delić.

Potraga za tijelom

Ekipa "Dnevnog avaza" jučer je bila s pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a ZDK, koji su već drugi dan ulagali napore da u brzoj i zamućenoj rijeci pronađu i tijelo trećeg mladića.

U akciju pronalaska tijela uključili su se i mještani, koji su dvogledima pretraživali korito rijeke.

Kako je za naš list rekao Senaid Hasić, komandir Specijalne jedinice MUP-a ZDK, jučer je trajala temeljitija potraga na lokacijama Lašve, Janjića, Drivuše, Lukovog Polja, Ušća.

- Nekoliko timova na terenu pretraživalo je područja, kako izvan tako i na području grada. Sve dok je trajala vidljivost, maksimalno se tragalo za tijelom - kaže Hasić i dodaje da će potraga biti nastavljena i danas.

Peta brzina

Kako saznaje naš list, pronađeni mladići u Audiju bili su vezani pojasom. Automobil je, najvjerovatnije, sletio u neposrednoj blizini gdje je i pronađen u rijeci Lašvi, o čemu svjedoči polomljeno granje. Istražnim radnjama utvrđeno je da je automobil sletio u petoj brzini, a još traju istražne radnje o okolnostima koje su dovele do slijetanja.

Oglasili se iz diskoteke

Zbog tragedije koja se dogodila nakon izlaska mladića iz diskoteke "Label" u Vitezu, oglasio se i vlasnik, koji je izrazio žal zbog prerano ugašena tri mlada života.

- Osoblje diskoteke ''Label'' izražava veliku tugu i saosjeća s porodicama nastradalih - kažu iz diskoteke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.