CRNA HRONIKA

Kriminalci u Sarajevu ne prezaju ni od čega: Vozilom šlep-službe ukrali Nissan

Ministarstvo unutrašnjih poslova

Am. K.

16.2.2017

U prostorije Policijske uprave Novi Grad  prekjučer je pristupio je Č.S. iz Sarajeva i prijavio da je istog dana u vremenskom periodu od 20 do 21.30 sati nepoznate osobe ukrale  njegovo vozila marke Nissan, a koje je bilo parkirano na parking prostoru u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavnju navedenog krivičnog djela, policajci su isti dan u 23.15 sati u ulici Adija Mulabegovića, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli parkirano "šlep" vozilo na čijem se tovarnom dijelu nalazilo ukradeno vozilo pored kojeg su nelazile dvije nepoznate osobe, koje su pokušale pobjeći, ali su ih spriječili policajci.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o Č.N., rođen 1994.godine u Sarajevu i L.S., rođen 1964.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. 

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa, Č.N. i L.S. su uhapšeni i predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Specijalno vozilo sa otuđenim vozilom je prevezeno na parking prostor ispred III PU. Nastavlja se rad na rasvjetljvanju i dokumentovanju kriminlanih aktivnosti navedenih lica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.