CRNA HRONIKA

Bošnjak pjevao “Srpkinja me majka rodila” pa dobio batine

Petorica nasilnika pretukla 22-godišnjaka zbog pjesme

H. ČALIĆ

27.2.2017

Dvadesetdvogodišnji Nermin Kamarić iz gračaničkog naselja Pribava teško je povrijeđen jučer sat poslije ponoći u Karanovcu kod Petrova, nakon što su ga petorica mladića srpske nacionalnosti brutalno pretukla.

Osam posjekotina

Njemu je ljekarska pomoć ukazana u Službi hitne medicinske pomoći u Gračanici. U Centru javne bezbjednosti Doboj jučer nismo mogli dobiti više informacija o ovom slučaju. 

Pretučeni mladić je u izjavi za "Avaz“ kazao da je kritične noći sjedio s prijateljem Borom Neškovićem, vlasnikom konobe “Gepe” iz Karanovca.

- U njegovom objektu bila je grupa mladića srpske nacionalnosti koji su pjevali nacionalističke pjesme “Srpkinja nas majka rodila” i druge. Ja sam vidio da bi moglo biti problema, pa sam i ja pjevao njihove pjesme da me ne bi napali, jer su znali da sam Bošnjak. Međutim, oni su mislili da ih ja provociram. Ustao sam i pješke krenuo kući - priča Kamarić.

kamaric-faksimilkamaric-faksimil

Faksimil nalaza iz bolnice

Prema njegovim riječima, kada je došao do mosta na rijeci Prenji u Karanovcu, sustigao ga je automobil u kome su bila petorica muškaraca.

- Opsovali su mi majku balijsku... Oborili su me na zemlju i tukli rukama, nogama... Primijetio sam terenac Bore Neškovića, koji me odvezao u Hitnu pomoć u Gračanici, gdje su mi ljekari konstatirali teške povrede. Na glavi imam osam posjekotina i 34 kopče. Povrijeđeni su mi oba oka, nos, vrat i ruka - kaže Kamarić.

Druga verzija

Nešković, koji je i s mladićevim ocem Hazimom u dobrim odnosima, ispričao je drugu verziju priče.

- Prava je istina da je Nermin, dok su oni pjevali “Srpkinja nas majka rodila“, prošao pored njih i dobacio “Turkinja me majka rodila”, što je izazvalo tuču - rekao je Nešković.

On je dodao da je svojim automobilom, prije napadača, sustigao Nermina i rekao mu: “Bježi, gone te”, ali je već bilo kasno.

Identificirali trojicu napadača

Otac pretučenog mladića Hazim Kamarić je šokiran što mu je sin brutalno pretučen, jer on u ozrenskim srpskim selima od Kakmuža do Boljanića ima mnogo prijatelja s kojima sarađuje i nikada nije imao problema. Kako saznajemo, policija je identificirala trojicu napadača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.