CRNA HRONIKA

Državljanin BiH pokušao prokrijumčariti 2.044 kutije cigareta

14.7.2017

Službenici Postrojbe granične policije Bijeljina u četvrtak su spriječili nezakonit promet 2044 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica, priopćila je Granična policija BiH.

Cigarete su otkriven graničnom kontrolom automobila Lancia, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao M. H. (1966.), državljanin Bosne i Hercegovine. On je pokušao ući u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača.

Po nalogu Tužiteljstva BiH, cigarete su privremeno oduzete, a protiv M. H. će biti podneseno izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "nezakonitog prometa akciznih proizvoda".

Službenici Postrojbe granične policije Višegrad, u suradnji s pripadnicima Policijske stanice Višegrad Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u četvrtak su u mjestu Jagodina otkrili deset ilegalnih migranata afro-azijskog porijekla.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacijske isprave, a prilikom kontrole izjavili su da dolaze iz Afganistana i Komora. Ilegalni migranti predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima, navodi se u priopćenju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.