CRNA HRONIKA

U Sarajevu nastavljeno suđenje za smrt Dženana Memića: Odbrana zatražila treću rekonstrukciju događaja

Zbog obima prijedloga odbrane Tužilaštvo će se o njima izjasniti na narednom pretresu zakazanom za 17. avgust

B. C.

17.7.2017

Rusmir Karkin, branilac Ljube Seferovića, optuženog da je izazvao saobraćajnu nesreću i smrt mladića Dženana Memića 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, danas je u nastavku suđenja među prijedlozima dokaza odbrane, između ostalog, zatražio da se u ovom slučaju provede i treća rekonstrukcija događaja, kojoj bi ovog puta prisustvovalo i Sudsko vijeće.

Zbog obima prijedloga odbrane Tužilaštvo će se o njima izjasniti na narednom pretresu zakazanom za 17. avgust.

Advokat Fahrija Karkin danas je u sudnici pročitao prijedloge za izviđenje novih dokaza, saslušanje novih vješataka, te velukog broja svjedoka,

Predloženo je saslušanje pripadnika FUP-a Nermina Šehovića, predsjednika Ad hoc komisije Skupštine Kantona Sarajevo, koja je ustvrdila propuste u istrazi pojedinih policajaca.

Zatraženo saslušanje Alise Mutap, ali i ljubine supruge Vasvije Sejdović koja bi trebala pojasniti je li Ljubo udario kombijem mladi par i je li izašao iz kombija i metalnom šipkom udario Dženana.

Odbrana nadalje insistira da se sasluša i tužilac Meris Ćato, te braća Admira i Asmira Gadžu koji su vidjeli s prozora kombi bordo ili tamne boje u Velikoj aleji. Zatraženo je saslušanje Admira Mujanovića ,Vahidina Memića, Emira Mališića i Asada Foče. Odbrana je predložila i saslušanje službenika MUP KS čiji su propusti utvrđeni u izvještaju Ad hoc komisije od 24.01.2017. godine

Rusmir Karkin je predložio i saslušanje optuženog Ljube Seferovića, te Zije i Esme Mutap i maloljetne Elvire Seferović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.