CRNA HRONIKA

Uhapšen zbog pucanja u stanu i posjedovanja oružja i droge

18.7.2017

Policija je uhapsila N.Đ. iz Doboja zbog sumnje da je tokom verbalnog sukoba pucao iz pištolja u stanu u kojem su bile još tri osobe, saopćeno je iz Policijske uprave Doboj. 

Iz policije navode da im je jučer oko 12 sati prijavljeno da se čula pucnjava u stanu zgrade u Vidovdanskoj ulici u Doboju, iz koga su se udaljila dva nepoznata muškarca. 

Operativnim radom utvrđeno je da su se u stanu sa uhapšenim nalazile još tri osobe, te da je tokom verbalnog sukoba sa jednim od njih N.Đ. ispalio tri hica iz pištolja, nakon čega su se svi udaljili iz stana u nepoznatom pravcu.

Osobe su brzo identifikovane i pronađena, od kojih je jedan, zbog pokazivanja znakova rastrojstva, prevezen u dobojsku bolnicu na Odjeljenje neuropsihijatrije, gdje je zadržan na liječenju. 

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj policija je nasilno ušla u stan, za koji je utvrđeno da ga koristi N.Đ.

U stanu su zatečena oštećena na zidu i podu nastala od ispaljenja hitaca iz vatrenog oružja, kao i jedna čaura i tri zrna pištoljske municije. 

Tokom pretresa pronađena je i oduzeta automatska puška i 40 metaka, najlonska vrećica sa 28,3 grama spida, smotuljak od najlonske folije sa marihuanom, digitalna vaga sa tragovima bijele praškaste materije i drugi predmeti koji se mogu koristiti u daljem krivičnom postupku.

U toku je kriminalistička obrada nad N.Đ, protiv koga će, po dokumentovanju, biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Doboju o počinjenim krivičnim djelima izazivanje opšte opasnosti, neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.