CRNA HRONIKA

Nesreća na gradilištu kod Zenice: Mladić teško povrijeđen nakon pada sa 17 metara visine!

D. PAŠALIĆ

30.7.2017

U Perinom Hanom kod Zenicu, na gradilištu autoputa A1 Perin Han-Klopče, došlo je do nesreće na radu u kojoj je teško povrijeđen Ehliman P. (22) iz Zenice, saznaje Avaz.ba.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), do nesreće je došlo kada je nesretni radnik pao sa skele za izgradnju vijadukta.

- Do nesreće je došlo kada je radnik E.P. iz Zenice pao sa skele za izgradnju vijadukta. On je odmah vozilom Hitne pomoći prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, radi ukazivanja ljekarske pomoći - kažu iz MUP-a ZDK za Avaz.

Nakon opservacije na Odjelu Urgentnog bloka zeničke bolnice, povrijeđenom 22-godišnjaku konstatirane su teške tjelesne povrede.

Kako je izjavio dr. Spahić, dežurni ljekar Urgentnog boloka KB Zenica, za naš portal, povrijeđeni mladić je operiran i van životne opasnosti.

- On je operiran, stabilan i smješten je na Odjel Traumatologije i ortopedije – kazao je dr. Spahić.

Na licu mjesta obavljen je uviđaj, kojim će biti rasvijetljene sve okolnosti koje su dovele do ove nesreće.

Kako nezvanično saznajemo, radnik, firme „Arel“, pao je sa visine 17 metara i to u rijeku Bosnu. On se, tvrdi naš izvor, teško povrijedio te zadobio brojne prelome.

- Momak je pao sa visine otprilike 17 metara i to sa kupole što se naslanja na most koji se trenutno radi. Došla je i hitna, momak se, takoreći, polomio - tvrdi očevidac za Avaz.ba.

Podsjetimo, ovo nije prva nesreća na radu koja se dogodila na ovom radilištu. U junu prošle godine također su povrijeđena tri radnika firme „Arel“ kada se otkačila korpa.

Tom prilikom, teško su povrijeđeni M. N., Č. D. i I. F. koji su nakon nesreće prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.