CRNA HRONIKA

Njemačka policija istražuje navode iz prijave bosanske porodice: Iscjelitelj iz Gračanice više puta silovao maloljetnicu

Djevojka doživjela teške traume

Piše: E. SKOKIĆ

1.8.2017

Njemačka policija duži period istražuje prijavu bosanske porodice, nastanjene u Štutgartu, o silovanju njihove maloljetne kćerke, koje je, navodno, počinio samozvani iscjelitelj i istjerivač duhova porijeklom iz Gračanice.

Grozne seanse

Sedamnaestogodišnja djevojčica od rođenja ima, naime, određene zdravstvene probleme, a njeni roditelji su se odlučili da kontaktiraju osumnjičenog, za kojeg su čuli da u Bosni i Hercegovini radi kao iscjelitelj.

Porodica je stupila u kontakt sa 57-godišnjim iscjeliteljem te je on ubrzo stigao u Štutgart, gdje se smjestio u njihovu dnevnu sobu. Upravo u toj sobi maloljetna djevojčica je, prema navodima iz prijave, proživljavala pakao i bila višestruko silovana.

Iscjelitelj je po dolasku u Štutgart zabranio roditeljima da prisustvuju njegovim sesijama, jer bi mu njihovo prisustvo, tobože, utjecalo na koncentraciju. Jednog dana, kompletna porodica otišla je iz stana, ostavivši djevojčicu i iscjelitelja same.

Tokom seanse oči u oči, iscjelitelj je nekoliko puta dao djevojčici čašu vode, nakon čega se ona osjećala izgubljeno i paralizirano. Iscjelitelj je, prema navodima iz prijave, iskoristio takvo njeno stanje za vaginalni seks, ponovivši takvu seansu i u narednih nekoliko dana.

Bila izvan sebe

Dok je djevojčica bila izvan sebe i u transu, bez mogućnosti da se odbrani, iscjelitelj ju je, navodi se u prijavi, nekoliko puta silovao i analno.

Istraga o ovom slučaju je nastavljena, a njemačka policija očekuje očitovanje bosanskohercegovačkih istražnih organa.

Negirao optužbe

Osumnjičeni je tokom ispitivanja negirao optužbe za silovanje, ali je priznao da je u toku ritualnog istjerivanja duhova obavljao vaginalnu penetraciju prstima. Iscjelitelj iz Gračanice naveo je i da nije djelovao protiv volje žrtve te da su njegovi postupci dio tretmana i da nisu seksualne prirode.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.