CRNA HRONIKA

ŠOKANTNO | Emir Fetić osuđen na šest godina za pucnjavu u Zenici

Policajci na uviđaju u septembru 2012. godine

E. DRAGUNIĆ

2.8.2017

Kantonalni sud u Zenici donio je prvostepenu, nepravosnažnu, presudu presudu kojom je Emir Fetić iz Zenice osuđen na šest godina zatvora zbog izazivanja opće opasnosti 22. septembra 2012. godine, kada je u pucnjavi smrtno stradao nevini mladić Amer Pivić na autobuskoj stanici u centru Zenice. Fetić je godinama bio u bijegu u Njemačkoj, a suđenje mu je počelo početkom ove godine, kada se predao.

Kobnog dana, Amer Pivić čekao je autobus kako bi otišao kući svojim roditeljima, a tog dana je radio na dnevnicu. Tokom revolveraškog napada na lokalitetu Stara pijaca, u kojem je učestvovalo više osoba, Amer je smrtno stradao od zalutalog metka.

Kako se navodi u presudi, Fetić je te kobne noći kod raskrsnice ulica Kulina bana i Jevrejska ispred objekta za prodaju pita “Ispod sača”, prema prethodnom dogovoru, izazvao opasnost po život ljudi tako što je, zajedno s nepoznatim osobama, pucao iz pištolja na Džemala Mahmića i Gorana Popovića zbog prethodnih sukoba i nesuglasica.

Popović je uspio pobjeći kroz prolaz između zgrada, a tom prilikom je zadobio teške tjelesne ozljede, opasne po život. Za Mahmićem je krenuo osuđeni Fetić, pucajući na njega iz pištolja te ga je teško ranio. Nastradali Amer Pivić našao se između osoba koje su pucale.

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" pročitajte ispovijest porodice ubijenog mladića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.