CRNA HRONIKA

Banja Luka: Psi koji su usmrtili jednu osobu, bit će ustrijeljeni

SRNA

6.8.2017

Psi rase "azijat", koji su napali mještane u naselju Pobrđe, nisu bili pelcovani, niti je ograda boksa u kojem su bili smješteni bila dovoljno visoka, radi čega će vlasnici Slobodanki Bojanić biti izdat prekršajni nalog, a psi najvjerovatnije biti ustrijeljeni, rečeno je danas Srni u Gradskoj upravi Banja Luke.

- Komunalna policija uradila je ono što je u njenom domenu, a ostalo je posao policije. Prekršena je odluka o komunalnom redu, jer ograda boksa koju su psi preskočili nije u skladu sa propisima i morala bi biti viša, a vjerovatno je da će danas psi biti ustrijeljeni - navode u Gradskoj upravi.

Šezdesetjednogodišnji Banjalučanin čiji su inicijali M.R. preminuo je u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske nakon što su ga ugrizla dva psa rase "azijat" u banjalučkom naselju Pobrđe, rečeno je Srni u ovoj ustanovi.

Bojanić je banjalučkim medijima rekla da je do nesreće došlo kada je prala boks psima. Prema izjavi, u tom trenutku se začuo lavež pasa, koji su preskočili ogradu boksa koja je u visni od metar i po.

Napad se dogodio sinoć oko 21.30 časova u Ulici Žarka Zgonjanina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.