CRNA HRONIKA

Akcija policije: Pronađeno 12,8 grama marihuane i sjeme indijske konoplje

Avaz.ba

9.8.2017

Policijski službenici Policijske stanice Jezero jučer su oko 16.45 sati, u ulici 21. novembra, općina Jezero, izvršili kontrolu putničkog motornog vozila Audi kojim je upravljala osoba M.S. (1995.) sa kojim su se u vozilu kao saputnici nalazili A.H. (1983.) i S.G. (1997.) svi iz Šipova. Prilikom kontrole u vozilu je pronađen plinski pištolj marke BLOW-F92, kalibra 9 mm, za koji vozač nije posjedovao potrebnu dokumentaciju.

Daljim radom, kod osobe S.G. pronađena je PVC vrećica u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase 12,8 grama.

Policijski službenici odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Mrkonjić Grad u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Jezero, 08.08.2017. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad, izvršili su pretres kuća i pomoćnih objekata koje koriste navedena osoba i tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 68 sjemenki koje asociraju na sjemenke indijske konoplje, metak kalibra 7,9 mm i tri mobilna telefona sa pripadajućim SIM karticama.

Zbog sumnje da su navedene osobe izvršila je krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", te da je M.S. počinila prekršaj po Zakonu o oružju i municiji, lišeni su slobode i izvršena je kriminalistička obrada.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naredio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpuste na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo i podnese zahtjev za počinjeni prekršaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.