CRNA HRONIKA

Zeničanin skočio u rijeku i nestao: Obustavljena potraga za tijelom utopljenika

J. Hadžić

D. PAŠALIĆ

10.8.2017

Policijski službenici MUP-a ZDK i ronilački timovi Specijalne jedinice i danas su tragali za muškarcem koji se, kako tvrde svjedoci događaja, utopio jučer u rijeci Bosni, u zeničkom naselju Blatuša.


Brojni timovi

Brojni policijski i timovi Specijalne jedinice s čamcima danas su pretraživali obale i korito rijeke Bosne na lokalitetu Blatuše i nizvodno.

Prema informacijama koje smo dobili iz operativnog centra MUP-a  ZDK, potraga za tijelom Zeničanina je obustavljena za danas.

- Timovi MUP-a ZDK danas su intenzivirano tragali za tijelom Zeničanina za kojeg se pretpostavlja da se utopio. Paralelno se poduzimaju operativne aktivnosti s ciljem utvrđivanja tačnosti navoda o njegovom utapanju – kazali su iz MUP-a ZDK za Avaz.ba.

Ističu da će potraga za tijelom biti nastavljena i sutra, kada će se također pretraživati lokalitet Blatuše i nizvodno od mjesta utapanja.


Koban skok

Podsjetimo, mještani Blatuše, koji su jučer alarmirali policiju, tvrde da se muškarac želio okupati u rijeci a da je koban bio skok u rijeku.

- Stao je na betonske police uz korito rijeke, skočio sa njih, a potom ga je povukla voda - tvrde očevici nemilog događaja.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o Mirsadu Alispahiću, zvanom Lula, koji je u trenutku skakanja u vodu, navodno, bio u alkoholiziranom stanju.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.