CRNA HRONIKA

Stanje povrijeđenog češkog planinara teško

Fena

13.8.2017

Stanje povrijeđenog češkog planinara, koji je jučer helikopterom prebačen u Mostar te prevezen na Centar urgente medicine SKB-a Mostar, je teško i dijelom se pogoršalo unatoč pruženoj prvoj pomoći, saopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Češki planinar zadobio je teške povrede glave, ruke i noge sa sumnjom na povrede kralježnice.

Naime, povrijeđeni češki planinar pronađen je na planini Čvrsnica, na lokalitetu Grabovice u mjestu Zli Potok, a u akciji spašavanja sudjelovali su timovi GSS Jablanica, HGSS Mostar, GSS Grude te HGSS Karlovac.

Na području Mostara u posljednja 24 sata zabilježena su četiri požara u kojima je gorio otpad i raslinje. Na području Čapljine zabilježeno je pet požara u kojima je gorila šuma, trava i nisko raslinje. U mjestu Stidelj-Glavatičevo, općina Konjic, ugašen je požar, a na mjestu požara dežuraju pripadnici PVP Konjic i djelatnici Šumarstva Prenj.

Na području HNK registrirana su dva kaznena djela, sedam slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe zadobile lakše povrede.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.