CRNA HRONIKA

Branislav Tomić iz Laktaša tvrdi: Zbog bizarnog razloga napalo me i vrijeđalo sedam pijanih komšija

Piše: A. SOKOLOVIĆ

13.8.2017

Redakciji portala Avaz.ba javio se Branislav Tomić iz Laktaša, koji tvrdi da su ga u subotu, oko 18 sati, u dvorištu njegove porodične kuće napale pijane komšije.

Kako nam priča Tomić, u rodni kraj stigao je na odmor, a tvrdi da je svađa izbila nakon što je jedan od komšija parkirao automobil na njegov ulaz.

- Kada sam ga zamolio da ga pomjeri kako bih ja izašao, rekao mi je da to nije njihov auto. Nakon što sam rekao da ću onda morati pozvati policiju, da bi se taj automobil pomjerio, vlasnik tog auta je utrčao za mnom i psovao mi mater. Kada sam ga ja tjerao iz mog dvorišta, opalio mi je šamar, a odmah je dotrčalo i onih preostalih šest komšija i počeli su mi čupati mobilni iz ruke da ne zovem policiju - priča nam Tomić.

On kaže da je sinoć policija došla na lice mjesta, međutim, kada ih je zamolio da svi naprave alkotest, jedan od policajaca je rekao da to nije potrebno.

- On je dodao da svi dođemo u 19.30 sati u nedjelju u stanicu i da onda damo alkotest. Ja, koliko sam upućen, nakon 24 sata je krv čista od alkohola. Nakon toga policija je otišla i ja sam sa suprugom krenuo u Banju Luku - kaže Tomić, koji je na putu do centra grada osjetio mučninu te da je imao zdravstenih problema.

Tomić je dodao da je stopostotni Invalid, ima problema sa sećerom kao i da posjeduje snimku napada koji je napravila njegova supruga.

Kontaktirali smo i policiju u Laktašima, koji su nam kazali da zbog smjene djelatnika nisu upoznati sa situacijom te da više detalja možemo dobiti tek sutra obzirom na to da je vikend. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.