CRNA HRONIKA

Majka pretučenog i zlostavljanog Bogdana Rakića: Armin Jašarević i Branko Jurić su od moga sina napravili invalida

Jašarević i Jurić: U toku suđenje

Piše: H. ČALIĆ

13.8.2017

Teslićanka Roberta Glancer, majka pretučenog i zlostavljanog mladića Bogdana Rakića (19) iz Teslića, i dalje je ogorčena nakon što su napadači na njenog sina Armin Jašarević (24) i Branko Jurić (23), obojica iz Teslića, pušteni na slobodu. 

Slobodno šetaju

Oni su, kako je naš list već pisao, u februaru položili kauciju od po 6.000 KM te su pušteni iz pritvora, ali su ubrzo vraćeni u zatvor nakon žalbe tužiteljice Okružnog javnog tužilaštva u Doboju. Međutim, odlukom Okružnog suda iz Doboja 24. aprila ponovo im je ukinut pritvor.

- Oni danas slobodno šetaju Teslićem, vide nas svaki dan. Umjesto da, kada nas vide, pognu glave zbog svega što su uradili mome sinu, oni idu uzdignute glave, kao da se ponose svojim nedjelom. Danas je moj sin invalid. Ima amneziju, stalno je kod ljekara. O tome je Sud kod donošenja odluke trebao voditi računa – priča za naš list Bogdanova majka.

Poslije svega što je Bogdan doživio kobnog 1. novembra prošle godine na planini Borija, zadobio je i amneziju te se ničega ne sjeća. Prema riječima Roberte, Bogdan je stalno kod ljekara, a u šetnju ga vodi djed, jer sam nije u stanju ništa uraditi.

Trenutno je u toku suđenje u Osnovnom sudu u Tesliću. Kako nam je kazala Roberta, nedavno je svjedočio zaštićeni svjedok te se nada da će počinioci biti adekvatno kažnjeni.

Priredili horor

- Bojim se kako će se suđenje završiti, bojim se raznih “igara”. Jašarević i Jurić priredili su mu horor. Vezali su ga, tukli, ošišali njegovu dugu kosu i obrve i na koncu ga kao životinju bacali niz stijenu. Ni to im nije bilo dovoljno pa su ga, nakon što je dehidrirao, natjerali da pije njihov urin. U tom divljačkom mučenju njemu je pukao bubreg, zadobio je nagnječenje mozga i pluća... Tri dana bio je u dubokoj komi u Kliničkom centru u Banjoj Luci, a liječenje je nastavio u dobojskoj bolnici - kaže ogorčena Bogdanova majka.

Suđenje Jašareviću i Juriću nastavlja se 1. septembra u Osnovnom sudu u Tesliću.

Osvojio na desetine medalja 

Bogdan je uzoran mladić. Karate je počeo trenirati od svoje pete godine.

- Osvojio je desetine medalja na raznim takmičenjima, omiljen je u gradu i društvu. Danas je povučen u sebe. Boli ga nepravda. Ljekari su kazali da on više ne smije potrčati, ne smije plivati... Ne smije se izlagati fizičkim naporima zbog posljedica premlaćivanja i zlostavljanja – kaže majka Roberta.


Bogdan s majkom pred dobojskom bolnicom. Bogdan s majkom pred dobojskom bolnicom

Bogdan Rakić: Tri dana bio u komi. Bogdan Rakić: Tri dana bio u komi

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.