CRNA HRONIKA

Nakon tragedije u Zenici: Još se utvrđuju okolnosti nesreće u kojoj je poginuo petogodišnjak

D. PAŠALIĆ

17.8.2017

Još traju istražne radnje u vezi sa tragedijom koja se dogodila jučer u zeničkom naselju Klopče, ispred šoping centra Hass, na adresi Bistua Nuova, u kojoj je život izgubio petogodišnji dječak.

Izuzeti tragovi

Prema zvaničnim informacijama iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), uviđaj na mjestu stravične nesreće obavio je dežurni tužilac u saradnji sa uviđajnom ekipom Policijske uprave I Zenica i stalnim sudskim vještakom za saobraćaj.

- Izuzeti su tragovi sa lica mjesta i isti će biti predmet vještačenja. Trenutno se prikuplja dokumentacija i uzimaju izjave od učesnika. Po naredbi tužioca izvršit će se sva potrebna vještačenja, a istraga će utvrditi uzrok nastanka predmetne nesreće, nakon čega ćemo imati dodatne informacije - kaže Naila Muratović, portparolka Tužilaštva ZDK.

Podsjetimo, do nesreće je došlo nakon što je ženska osoba, inicijala E.H. (25) iz Zenice, upravljajući automobilom udarila dvije osobe.

Uprkos brzoj intervenciji Hitne službe, petogodišnjem dječaku na licu mjesta konstatirane su smrtne povrede.

Ženska osoba, inicijala M.S. (35), tom prilikom zadobila je teške tjelesne povrede konstatirane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Nakon pružene ljekarske pomoći u zeničkoj bolnici, puštena je na kućno liječenje.

Saslušavanje svjedoka

I dok je bh. javnost šokirana ovom tragedijom, još se utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do nesreće.

S ciljem rasvjetljavanja događaja, najvjerovatnije će biti saslušani brojni svjedoci nemilog događaja. Budući da je obrada svih saznanja i dokaza u toku, još se ne zna kako se ovo djelo klasificira, saznaje Avaz.ba.

Utvrđivanje odgovornosti

Nakon utvrđivanja odgovornosti vozača i kriminalističke odbrane, bit će poznato postoji li eventualna odgovornost vozača ali i ostalih učesnika nesreće.

Podsjetimo, do tragedije je došlo kod divljeg pješačkog prelaza a na mjestu nesreće nisu zabilježeni tragovi kočenja. Tijelo stradalog dječaka, prema riječima očevidaca, navodno je letjelo 20 metara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.